Στο δεξιοτεχνικό πρώτο µυθιστόρηµά της που διαδραµατίζεται στην Αθήνα και το Παρίσι, η Νάταλι Μπακόπουλος µας γνωρίζει δύο αδελφές, την εικοσάχρονη Σοφία και τη δεκαεξάχρονη Άννα, και µας διη-γείται τις σπαρακτικές ιστορίες αγάπης και αντίστασης στις οποίες πρωταγωνιστούν, µε φόντο µια τραγική στιγµή της ελληνικής ιστορίας: τη δικτατορία του 1967.
«Η Νάταλι Μπακόπουλος διαθέτει ένα σπάνιο ταλέντο, την ικανότητα να ανακαλεί µια δραµατική περίοδο της ιστορίας χρησιµοποιώντας τις ζωές των απλών ανθρώπων και τις λεπτοµέρειες της καθηµερινότητας. Το Πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο, γεµάτο προσωπικές και αληθινές στιγµές».
Ελίζαµπεθ Κόστοβα, συγγραφέας του The Historian
«Το Πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας είναι ένα γοητευτικό µυθιστόρηµα µε θέµα την πολιτική καταπίεση και τις επιπτώσεις της σε προσωπική και οικογενειακή κλίµακα. Η Μπακόπουλος χαρτογραφεί την αδιόρατη, διαβρωτική αγωνία της ζωής υπό τη χούντα των συνταγµαταρχών, τον αδιάκοπο καθηµερινό εξαναγκασµό – µε ακρίβεια και ειλικρινή κατανόηση. Η συγγραφέας περιγράφει µε άκρως οξυδερκή και συγχρόνως συγκινητικό τρόπο τον έρωτα υπό καθεστώς τυραννίας – διστακτικό, λαθραίο αλλά απελευθερωτικό».
Πίτερ Χο Ντέιβις, συγγραφέας του The Welsh Girl
«Η Νάταλι Μπακόπουλος θίγει µε οξυδέρκεια και βαθιά κατανόηση δύο θέµατα: τη σταδιακή επιβολή της πολιτικής καταπίεσης και την εισβολή της στην προσωπική ζωή. Οι ήρωές της, που εντυπώνονται βαθιά στην ψυχή του αναγνώστη, “φλέγονται, εκρήγνυνται εσωτερικά”». Τσαρλς Μπάξτερ, συγγραφέας του The Feast of Love
«Η οικογένεια στο επίκεντρο του συγκλονιστικού πρώτου µυθιστορήµατος της Νάταλι Μπακόπουλος βρίσκεται στο σταυροδρόµι όπου το προσωπικό συναντά το πολιτικό. Δράµα που αναζητά την κάθαρση, αλλά και στοχασµός πάνω στον πόνο και την αδιάκοπη νοσταλγία για τις στιγµές και τους τόπους που έχουµε χάσει». Εleni Ν. Gage, συγγραφέας του North of Ithaca